Het bier

Alfred is een blond, goudgeel bier van hoge gisting, gebrouwen met mout en hop van Belgische oorsprong.

Een licht fruitig aroma, een subtiele moutige smaak en een uitgesproken hopkarakter kenmerken dit bijzonder bier.

Geschonken tussen 6° en 10° C komen alle hoparoma’s het best tot hun recht.

Een aangename dorstlesser, een verfrissend aperitief, een begeleidende drank bij uw maaltijd, een gezellig digestief... Zo zou Alfred het zelf graag gehad hebben.

Waarom Alfred

Met Alfred beogen we het culturele en maatschappelijke erfgoed van de brouwerij
Anglo-Belge en de ondernemersgeest en sociaal engagement van haar stichter Alfred Versele en zijn
opvolgers Leon Versele, Georges Verhaeghe en Ignace Versele in ere te houden.

Geschiedenis

 

Industriële revolutie

In 1891, in volle industriële revolutie, richtte Alfred Versele samen met zijn toenmalige zakenpartner Ernest Martens een brouwerij op die na enkele naamswijzigingen vanaf 1929 onder de naam Anglo-Belge gekend was.

1891
 

Alfred Versele

Alfred versele stichtte de “brouwerij-azijnleggerij Versele –Deruyttere” te Zulte naar de naam van zijn echtgenote Julie Deruyttere.

1893
 

Beverage Fair

Samen met een stel getrouwe medewerkers zette hij de activiteiten verder in de gebouwen van de bestaande stokerij en legde daarmee de basis van een bedrijf dat zou uitgroeien tot één van de belangrijkste brouwerijen in Vlaanderen met afzetmarkten tot ver over de landgrenzen. De eerste buitenlandse erkenning kwam er in 1913 met het behalen van de eerste prijs op de Beverage Fair in Londen met de Imperial Stout.

1913
 

Liberty vrachtwagens

Dank zij de aankoop van 2 liberty vrachtwagens in 1920 konden de bieren van de brouwerij steeds verder geleverd worden. Om een permanente aanvoer van grondstoffen te verzekeren, zijn personeel ook in dalperiodes werk te verschaffen en een optimaal gebruik te maken van zijn vrachtwagenpark startte Alfred een veevoederfabriek, later omgedoopt in Maiserie Flandria.

1920
 

Kasteel te Lake

In 1920 werd Alfred eigenaar van Kasteel te Lake te Zulte. Samen met Jules De Clerck, beiden grote paardenliefhebbers, startten ze er een hengstenfokkerij: "Le haras D’Aerseele et de Zulte"

1920
 

Leon Versele

Op 10/12/1929 overleed Alfred Versele op 67 jarige leeftijd en werd de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Leon Versele.

1929
 

Georges Verhaeghe

Door het plotse overlijden van Leon in 1938, toen nog maar 38 jaar oud, werd de directie van de brouwerij, ad interim, overgenomen door Georges Verhaeghe, broer van Mevrouw Leon Versele.

1938
 

Ignace Versele

In 1952 tenslotte nam Leons zoon, Ignace Versele, de leiding over en maakte van de brouwerij Anglo Belge één van de grootste brouwerijen van Vlaanderen, tot de brouwerij in 1978 overging in handen van de groep BSN, waartoe Kronenburg behoorde.

1952

Verkooppunten

Raadpleeg de website regelmatig voor een up-to-date lijst


Verkooppunten

Contacteer ons